Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag? Bekijk dan onderstaand de antwoorden op de meest gestelde vragen over Financial Lease en de rol hierin van Regie Lease. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij zijn er voor u. Tel. : 043-6017177


Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een Financial Lease aan te vragen?

Om een auto te kunnen leasen dient u ingeschreven te staan in het Handelsregister (KvK). Uitzonderingen hierop zijn de vrije beroepen.


Waarom heeft Regie Lease zo weinig informatie nodig?

Dat heeft alles te maken met onze efficiënte manier van werken. Regie Lease zadelt u niet op met overbodige vragen en formulieren. Wij willen het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken zonder administratieve rompslomp. Voorbeeld? Bij de bank moet u alles aanleveren, wij vragen alles voor u op.


Kan ik als startende ondernemer ook gebruikmaken van Financial Lease?

Juist voor starters is Financial Lease van Regie Lease de beste methode om een auto aan te schaffen. Als starter bent u al veel geld kwijt aan allerlei andere zaken. Met Financial Lease heeft u het voordeel dat u geen grote bedragen in één keer hoeft te betalen. U houdt de beurs op de knip.


Is Financial Lease ook geschikt voor ZZP’ers?

Voor ZZP’ers is Financial Lease van Regie Lease een uitkomst. U hoeft geen grote uitgave in één keer te doen. Wel zo gemakkelijk. Met Financial Lease spreidt u uw uitgaven en weet u wat u betaalt. Zo houdt u uw financiën onder controle.


Zijn verzekering, onderhoud en wegenbelasting inbegrepen bij Financial Lease?

Nee, Financial Lease is exclusief verzekering, onderhoud en wegenbelasting. Financial Lease is de meest transparante leasevorm.


Ben ik eigenaar van de auto?

U bent economisch eigenaar van de auto. De auto wordt door Regie Auto’s aan u gefactureerd en het kenteken wordt op uw naam gezet. De leasemaatschappij blijft gedurende de Financial Lease overeenkomst wel juridisch eigenaar van de auto.


Wat zijn de voordelen van Financial Lease t.o.v. Operationele Lease?

U bent economisch eigenaar, de auto staat op uw naam, u behoudt uw mogelijke investeringsaftrek en u heeft het fiscale eigendom. De BTW van de aanschafwaarde kunt u direct terugvorderen bij de fiscus. Financial Lease is transparant, u weet exact wat u betaalt en staat niet voor verrassingen zoals kilometer naheffingen. Bovendien is Financial Lease veel flexibeler, u kunt zelf een eigen inbreng (aanbetaling/inruil) doen en Financial Lease is ook voordeliger bij tussentijdse afkoop of verkoop. Na de leaseperiode bent u volledig eigenaar.


Wat is een slottermijn?

De slottermijn is het bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd van uw contract. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing. U betaalt de slottermijn samen met uw laatste maandtermijn en u kunt deze bij het afsluiten van de Financial Lease naar wens aanpassen. De slottermijn moet in verhouding staan met de economische restwaarde na afloop van het leasecontract.


Waarom financieren jullie 100% van de aanschafwaarde exclusief btw?

Omdat bij Financial Lease de auto aan de onderneming wordt gefactureerd kunt u direct de BTW bij uw eerste aangifte terugvorderen. U betaalt de BTW dus vooraf, net zoals bij de rest van uw zakelijke uitgaven.


Kan ik over het maandelijkse leasebedrag ook BTW terugvorderen?

Nee, omdat u bij aanschaf van de auto het volledige BTW bedrag over de investering kunt terugvorderen kunt u niet nogmaals het BTW bedrag over de aflossing terugvorderen. Uw maandelijkse leasebedrag is dus BTW vrij.


Kan ik een Financial Lease afsluiten met een negatieve BKR codering?

Voor eigenaren van eenmanszaken of VOF’s met een lopende achterstandscodering kunnen wij helaas niets betekenen.


Wat gebeurt er aan het einde van het contract?

Bij een Financial Lease is de auto na betaling van het laatste leasetermijn -en na betaling van uw eventuele slottermijn- volledig uw eigendom.


Ik wil een auto zakelijk leasen maar mijn privéauto inruilen?

Ook dat kan, de privéauto wordt dan volledig aan u privé uitbetaald.


Regie Financial Lease staat voor:

  • Investeren zonder liquiditeitsverlies
  • 100% leasing van de (bedrijfs)auto, zowel nieuw als gebruikt
  • Fiscaal voordeel: rente- en investeringsaftrek
  • Recht op terugvordering van de BTW over de aanschafprijs
  • U bent economisch eigenaar. De auto staat op uw balans
  • Transparant; afschrijving, rente, looptijd en vaste leasetermijnen zonder (km)beperkingen
  • Looptijd zelf te bepalen
  • Laag leasetermijn mogelijk door gebruik van zelf te bepalen slottermijn

Kies voor het gunstige Regie financial leasecontract.
Het geeft u extra ruimte om te ondernemen.